CE BĂNCI FOLOSIM PENTRU TRANZACȚIILE CRIPTO

Cele mai bune bănci
cripto-prietenoase din Europa

 

Conversia de la FIAT la Cripto și invers rămâne una dintre problemele majore pentru adoptarea Bitcoin și a altor criptomonede, în special în anumite țări ca Romania, unde băncile, la recomandarea BNR, închid conturile persoanelor care încasează numerar din conversie de criptomonede.

Citește articolul nostru despre Motivele pentru care este bine să eviți băncile din România, atunci când este vorba de depuneri sau retrageri de numerar care provin din tranzacții cu criptomonede.

Din diverse motive, inclusiv presiunea exercitată de BCE (Banca Central Europeană) și BNR, băncile tradiționale se adaptează lent la noile realități ale activelor digitale precum Bitcoin și alte criptomonede.

Băncile au o teamă semnificativă în a pune toate bazele pentru cerințele KYC / AML, spălarea de bani fiind motivul principal pentru care au fost destul de precauți față de clienții lor care tranzacționează cu schimburi de criptomonede.
Din păcate, acest lucru face dificil pentru investitorii cripto-privați sau corporativi să găsească intrări și ieșiri bancare, băncile punându-le obstacole semnificative în acest sens.

Statele Unite sunt în prezent locul în care este mai ușor pentru cetățeni să cumpere și să vândă Bitcoin și alte criptomonede. Nu numai că are o lungă tradiție în inovația tehnologică, dar este și baza de origine a multor antreprenori și companii cu proiecte criptografice.

De exemplu, în Malta, auto-proclamată „insulă blockchain”, a devenit aproape imposibil să cumperi criptomonede folosind un cont bancar local, deoarece majoritatea băncilor diponibile acolo, blochează tranzacțiile la schimburile de criptomonede și amenință cu închiderea contului, exact că și în România.

În alte țări europene, lucrurile stau mai bine, dar este încă obișnuit să vezi investitorii care au probleme cu băncile lor atunci când se ocupă de tranzacții legate de criptomonede.

În mod efectiv, asta înseamnă că vor accepta transferuri de la cel puțin următoarele exchange-uri:

a. Binance
b. Coinbase

Băncile vor începe să-și atenueze condițiile de utilizare acceptând retrageri din exchange-urile de încredere, dar vă vor cere un istoric al tranzacțiilor și documente justificative.

parallax background

Tranzacționează automat cu Gunbot.
Gunbot este cel mai bun software pentru automatizarea tranzacțiilor crypto!

 

Care este soluția ?


Dacă aveți nevoie de o soluție bancară solidă, lucrurile devin puțin mai complicate. Am făcut unele investigații cu privire la situația actuală și am constatat că există mai multe bănci cripto-prietenoase la nivel European care sunt concepute să accepte tranzactii din cumpărarea și vânzarea de criptomonede.

Mai multe dintre aceste bănci oferă propriile facilități de schimb de criptomonede, direct în cont, în timp ce altele acționează ca bănci normale, dar nu blochează tranzacțiile care provin din criptomonede.


Lista băncilor cripto-prietenoase din Europa


Iată câteva soluții bancare pe care le-am găsit ca opțiuni viabile în Europa, împreună cu câteva comentarii acolo unde este cazul:

Nota Țară
SolarisBank una dintre cele mai anticipative bănci din Europa, oferă, de asemenea, custodie de criptomonede;
Bitwala - este în principal un serviciu de cripto-card, dar oferă conturi IBAN, prin SolarisBank, cu o limită de 50.000 EUR pe săptămâna
Germania
SEBA .. daca vreodată visai la un cont bancar in Elveția, SEBA este solutia. Elveția
Dukascopy oferă servicii cripto direct în cont Elveția
Bank Frick bancă cripto-prietenoasă și partener al Ledger, cât și partener Kraken Liechtenstein
Agribank par dornici să ia afacerea pe care băncile mai mari o refuză, dar la un preț piperat Malta
Paytah (informații suplimentare în curând) Malta
Mister Tango oferă servicii bancare de calitate, cu vechime de câțiva ani Lituania
Bankera (informații suplimentare în curând) Lituania
Majestic (informații suplimentare în curând) Lituania
Simplex (informații suplimentare în curând) Lituania
Mercuryo (informații suplimentare în curând) Estonia
Revolut acceptă transferuri (intrări și ieșiri) către anumite exchange-uri cripto Marea Britanie (UK)
Orounda (informații suplimentare în curând) Marea Britanie (UK)

 
În această scurtă listă nu am adăugat și serviciile de cripto-carduri, însă puteți afla mai multe citind articolul:
Cele mai bune cripto-carduri pentru români.
 

Există încă o opțiune, dar nu este un cont bancar propriu-zis.

Puteți crea un cont de custodie la Etana (aceștia vă pun la dispoziție transferuri instant către Kraken).

În acest fel, contul dvs. local bancar trimite fonduri în contul Etana și apoi Etana va trimite fondurile în Kraken.

Cu această opțiune nu aveți nicio problemă cu banca dvs., deoarece nu trimiteți fonduri direct sau dinspre Kraken, ci la Etana, care este un serviciu de custodie și nu unul de schimb. Etana are taxe unice de depunere și retragere de 35 USD sau echivalentul în monedă locală, și dacă sunteți client Kraken, taxa de depozit este întotdeauna zero.


Etana versus Furnizorii de Servicii de Plată (PSP- Payment Service Providers)


Etana este un custode financiar: o instituție financiară specializată al cărei scop este păstrarea în siguranță a activelor unui client. Activele clientului sunt deținute întotdeauna sub numele propriu al clientului, protejând activele.

Etana folosește bănci asigurate FDIC. Activele Fiat sunt asigurate federal.

Fondurile digitale sunt asigurate din momentul în care sunt păstrate până în momentul în care ajung la portofelul de destinație. Portofelele digitale sunt asigurate până la 50 milioane USD, dar puteți achiziționa o asigurare suplimentară. În plus, Etana poate primi depozite și le poate păstra în 11 valute.