SHITCOIN - DEFINIȚIE

Ce este un Shitcoin ?

 

Termenul de "shitcoin" se referă la o criptomonedă cu valoare mică sau nulă sau o monedă digitală care nu are un scop imediat, discernibil. Cuvântul este un termen peiorativ folosit adesea pentru a descrie altcoins sau criptomonede care au fost dezvoltate după ce Bitcoin a devenit popular.


Valoarea diminuată a unui shitcoin se datorează adesea interesului eșuat al investitorilor, deoarece nu a fost creat cu bună-credință sau pentru că prețul său a fost bazat pe speculații. Ca atare, aceste valute sunt considerate a fi investiții proaste.

parallax background

Tranzacționează automat cu Gunbot.
Gunbot este cel mai bun software pentru automatizarea tranzacțiilor crypto!

 

Cum funcționează un "Shitcoin"


I nteresul pentru criptomonede a crescut substanțial de la introducerea Bitcoin-ului în 2009. Succesul lor a atras afacerile care încearcă să profite de tehnologia blockchain pentru a-și crea propriile altcoin-uri, monede cryptografice digitale similare cu Bitcoin.
Dezvoltatorii anunță de obicei câte monede sau tokenuri sunt puse la dispoziție în cele din urmă. Stocul de Bitcoin este plafonat la 21 de milioane, în timp ce stocul Ethereum este limitat la 18 milioane pe an.

Limitarea totalului disponibil face ca stocul sa fie o raritate, deoarece investitorii înțeleg că nu vor fi create monede suplimentare după un anumit punct. Mai multe monede ar dilua teoretic valoarea deținerilor lor, în același mod în care o nouă emisiune de acțiuni poate reduce valoarea unei acțiuni din totalul din piață.

Odată cu furnizarea unui altcoin cu stock limitat, valoarea acestuia ar trebui să fie dependentă de cerere. Dar, deoarece majoritatea criptomonedelor au o utilizare practică limitată - cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii din lumea reală folosind criptomonede nu este încă ceva comun - valorile lor se bazează pe speculații pure. Prin urmare, un shitcoin este ceva ce oamenii spun că este valoros pur și simplu pentru că există. .

 
Shitcoin-urile sunt ușor de identificat, deoarece urmează un model specific.

Deși poate exista un anumit interes pentru o monedă la lansare, prețul său rămâne relativ egal. Dar prețul crește exponențial într-o perioadă scurtă de timp, pe măsură ce investitorii încep să se înmulțească.

Acesta este urmat de o prăbușire cauzată de investitorii care își abandonează monedele pentru a valorifica câștigurile pe termen scurt.

Confuzia dacă un altcoin este de fapt valoros sau nu, constă în faptul că cele mai multe informații despre altcoin-uri se găsește pe internet, caz în care poate fi dificil de stabilit dacă informația este adevărată sau pur și simplu fabricată în scopul de a crea buzz.Sursa
https://www.investopedia.com/terms/s/shitcoin.asp