BITCOIN - AURUL DIGITAL

CEO-ul Visa numește Bitcoin-ul „aur digital”,
și prezintă strategia de integrare a criptomonedelor

 

CEO-ul Visa, Alfred Kelly, este optimist că mai multe valute digitale si monede criptografice ar putea rula pe rețeaua Visa, în viitorul apropiat.
Alfred Kelly, a făcut referire la Bitcoin, criptomonede și active digitale în raportul său de câștig pentru primul trimestru din 2021.

Kelly a fost optimist cu privire la integrarea viitoare a Bitcoin-ului și a altor criptomonede, în rețeaua de plăți VISA, care, așa cum a spus el, acceptă mai mult de 160 de valute FIAT.

În prezent, Visa vede două clase de active digitale: cele care reprezintă active noi, cum ar fi Bitcoin pe care Visa îl consideră „aur digital”, și cele care sunt susținute de FIAT, inclusiv monedele stabile și monede digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Kelly a numit monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) o inovație în domeniul plăților emergente, care ar putea avea potențialul de a fi utilizate pentru comerțul global”.

parallax background

Tranzacționează automat cu Gunbot.
Gunbot este cel mai bun software pentru automatizarea tranzacțiilor crypto!

 

Visa are deja peste 35 de colaborări cu servicii de schimb ca BlockFi, Bitpanda, Crypto.com și Fold


Strategia Visa este de a face plățile cu criptomonede „mai sigure” și de a spori adoptarea acestora. Prin colaborările sale, Visa își propune să le permită utilizatorilor să cumpere criptomonede și să efectueze achiziții în această clasă de active, în special cu monedele stabile și viitoarele monede digitale ale băncilor centrale (CBDC).

 
Credem că monedele digitale au potențialul de a extinde valoarea plăților digitale la un număr mai mare de oameni și afaceri. Ca atare, dorim să contribuim la modelarea și susținerea rolului pe care îl joacă criptomonedele în viitorul banilor.
 

Visa intenționează să permită achizițiile globale cu Bitcoin.

Unul dintre cele mai mari obstacole care întârzie integrarea acestor active în rețeaua Visa sunt reglementările din Statele Unite. Compania Visa a declarat în iulie 2020 că a lucrat cu autoritățile de reglementare, parlamentari și alte organizații, pentru a promova „dialogul și înțelegerea” criptomonedelor.